Este iadul exotermic sau endotermic?

Dr. Schlambaugh, profesor universitar la Departamentul de Chimie Inginereasca din University of Oklahoma era cunoscut pentru intrebarile pe care le punea la examene, cum ar fi: “De ce zboara avioanele?”.
In mai, acum cativa ani, la examenul de la “Momentul, caldura si transferul masei”, biletul de examen continea intrebarea: “Este iadul exotermic sau endotermic? Argumentati-va raspunsul cu fapte.”
Cei mai multi dintre studenti au scris ca dovezi ceea ce credeau ei, folosind legea lui Boyle sau ceva similar. Doar un singur student a scris urmatoarele:
“In primul rand, trebuie sa presupunem ca daca sufletele exista, ele trebuie sa aiba o masa oarecare. Daca au, atunci un mol de suflet de asemenea trebuie sa aiba masa. Deci, care este rata intrarii sufletelor in iad si care este rata iesirii sufletelor din iad? Cred ca putem presupune fara a gresi ca odata ajuns in iad, sufletul nu mai pleaca.
Cat despre sufletele care intra in iad, sa privim la diferitele religii care exista in lume astazi. Unele religii spun ca daca nu esti membru al religiei lor vei merge in iad. Deoarece aceste religii sunt mai mult de una, si o persoana nu poate apartine la mai mult de o religie, putem prezice ca toate sufletele merg in iad. La rata nasterilor si a deceselor de astazi, ne putem astepta ca numarul de suflete din iad sa creasca exponential.
Acum sa vedem rata schimbarii volumului iadului. Legea lui Boyle spune ca pentru ca temperatura si presiunea in iad sa ramana constante, raportul masei sufletelor cu volumul trebuie sa ramana constant.
RASPUNS 1: Daca iadul se extinde cu o rata mai mica decat rata intrarii sufletelor in iad, atunci temperatura in iad va creste pana cand iadul va exploda.
RASPUNS 2: Daca iadul se extinde cu o rata mai mare decat rata intrarii sufletelor in iad, atunci temperatura si presiunea in iad vor scadea pana cand iadul va ingheta.
Deci care din ele este corecta?
Daca acceptam postulatul (pe care mi l-a dat colega mea Teresa Banyan in primul an) ca “va fi ger in iad inainte sa ma culc cu tine”, si luand in considerare ca inca nu am reusit sa am relatii sexuale cu ea, atunci RASPUNSUL 2 nu poate fi corect;…deci iadul este exotermic.